Sadelmakarmästarna

Sadelmakarmästarna bildades 1899 av Johannes Palmgren och har genom Stockholms 1900-talshistoria haft en given plats som leverantör av kvalitetsprodukter i läder. Fram till 1950-talet bestod en stor del av tillverkningen av sadlar, seldon och andra hästrelaterade produkter. I takt med att bilen slog igenom som transportmedel flyttades produktionen gradvis över på väskor och reseffekter.

Då Palmgrens under 1970-talet bestämde sig för att satsa på försäljningen av billigare, importerade väskor tog den ursprungliga grundaren Johannes Palmgrens barnbarn Bengt Jällgård – då verksam i företaget som sadelmakare – chansen att köpa sadelmakeriverkstaden tillsammans med en kollega. De tog namnet Sadelmakarmästarna J&S och servade både den svenska och internationella marknaden med brett kunnande.

Idag består tillverkningen av inredningsdetaljer i läder, som till exempel lindade och flätade ledstänger men också av möbler i samarbete med ledande designers, handsydda väskor, etuier och prototyper. För att leva upp till företagets namn tillverkar vi även sadlar då och då. Om inte annat, så för att vi älskar det genuina hantverket.

Sadelmakarmästarna är ett stabilt och konkurrenskraftigt företag med lång tradition. Företaget arbetar aktivt för yrkets fortlevande, bland annat genom att kontinuerligt erbjuda lärlingsplatser. Det ger oss också goda relationer till branschens talanger, vilket i slutändan gynnar våra uppdragsgivare.

Vår målsättning är att Sadelmakarmästarna ska tillverka produkter av hög kvalitet, verka för en god företagaranda och fortsätta ta ansvar för Stockholms hantverkssamhälle genom att föra kunnandet vidare.